Actueel

Persbericht over jubileum 21 september – Wereldvredesvlam Cadzand

Dit jaar brandt de wereldvredesvlam in Cadzand precies 15 jaar.

Om dat derde lustrum te vieren organiseert de Stichting Wereldvredesvlam Cadzand

op 21 september a.s. van 14.00 tot 16.30 uur een feestelijke middag in de protestantse kerk te Cadzand.

Iedereen is van harte uitgenodigd om gratis te komen genieten van een gevarieerd programma met onder andere deze hoogtepunten:

Optreden van het swingende koor ‘Fondant’ uit Oss onder leiding van Piet van der Sanden  met Roos van de Sanden als soliste.

Interviews door Annemiek Schrijver, bekend van haar teevee-programma’s voor KRO/NCRV, met  mevrouw Poissonnier, wethouder te Sluis, en de inspirerende doopsgezinde voorganger Marijn Vermet uit Aardenburg.

Verder een slide-show en een korte toespraak door de filosoof en auteur Hein Stufkens uit Cadzand.

Zaterdag 21 september is het ook nog eens wereldvredesdag en het begin van de vredesweek. Kortom: deze manifestatie mag je niet missen.

De kerk is open vanaf 13.30 uur, zodat er ook gelegenheid is om de kraampjes te bezoeken van diverse organisaties die zich inzetten voor een betere wereld. En een gratis drankje hoort er natuurlijk ook bij op zo’n feestelijke middag.

Wil je meer weten of komen helpen? Bel 0633974147 of email: elisabethvanven@zeelandnet.nlTekstborden in Cadzand-Dorp. In februari won de Stichting Wereldvredesvlam de derde prijs van de Dorpsraad Cadzand voor ‘het beste idee voor Cadzand’. Dat idee was: het aanbrengen van enkele borden met vredesteksten in Cadzand-Dorp. Het eerste bord is inmiddels geplaatst, met een tekst van Gandhi.

21 september. Viering van 15 jaar Wereldvredesvlam in de NH Kerk te Cadzand-Dorp

Steek een kaars aan in het duister, laat het licht toe in je hart. Maak je handen niet tot vuisten, streel maar zacht wat is verhard.

Steek een kaars aan in het duister

en zaai vrede waar je gaat.

Strek je armen uit en luister

naar de mens die naast je staat.

Steek een kaars aan in het duister,

eer wat kwetsbaar is en klein.

Ga geduldig tot het uiterst.

Laat waar jij bent liefde zijn.

(Hein Stufkens)

21 september. Viering van 15 jaar Wereldvredesvlam in de NH Kerk te Cadzand-Dorp